LinkedIn AutoDel Autodel.ro - Calculator timbru de mediu 2015

Taxa Auto 2015

Se incarca...

Anunturi Salvate
x

Calculator Taxa Auto 2015

Categoria

Combustibil

Capacitate cilindrica (cmc)

Vechimea autovehiculului

Norma de poluare

Emisia de dioxid de carbon (grame CO2/km)

Taxa auto 2015: 0 EURO (0 Lei) Curs Euro = lei *
* Valoarea in lei a taxei auto se calculeaza pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent, curs publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Taxele pentru autoturismul pe care il detii

            Sa detii un autoturism devine un lux prin prisma taxelor si a impozitelor pe care trebuie sa le platesti. Pe langa investitia constanta pentru autoturism se adauga impozitul anual. Dar nu ai putea sa circuli in legalitate daca nu platesti mai intai de toate taxa auto. Chiar daca nu esti tu cel care inmatriculeaza pentru prima data autoturismul in Romania la transcriere noul proprietar se incadreaza perfect in legea taxei auto.

            Ce inseamna taxa auto in 2015. Fie ca esti cumparator al unui autoturism ce trebuie sau este deja inmatriculat in Romania trebuie sa ai in vedere aceasta lege. Anul 2015 a adus ceva schimbari din acest punct de vedere si anume o majorate a taxei cu procente ce variaza de la caz la caz, tinand cont de gradul de poluare a autoturismului. Incepand cu luna martie a acestui an s-a stabilit ca acei detinatori de autoturisme ce se incadreaza in norma de Euro 3 si 4 sa achite o taxa cu o majorare de 10%, in timp ce acele masini cu Euro 1 si 2 sau noneuro sa aiba o taxa cu 60 pana la 90% ai mica fata de cea a anului precedent. Taxa auto s-a pastrat la aceeasi valoare pentru masinile Euro 5, in timp ce masinile Euro 6, fie electrice sau hibride sunt scutite de taxa.

            Cat ai de platit. Taxa auto 2015 a impus noi valori astfel ca in functie de tipul de masina ce il detii totul variaza. Un calculator in acest sens este cel care sa iti arate usurinta de calcul insa mai cu seama cel care sa iti arate cat ai de platit concret, fara surprize ce pot sa apara pe parcurs. Este desigur ceva mai dificil sa determini suma de vreme ce nu stii emisiile de CO2. Dar online asta nu este o problema pentru ca un astfel de calculator al taxei auto aduce mai multe elemente de care depinde calculul.

            In primul rand conteaza in ce categorie se incadreaza automobilul in cauza, de la cel clasic de pana la 8 locuri pe scaun si pana la cele destinate transporturilor de pana la 12 t. Capacitatea cilindrica are si ea o parte de importanta, urmata de anul fabricatiei care scoate la lumina vechimea si astfel o data cu emisiile de CO2/km sa se determine cat de mult polueaza masina in cauza. Primesti un rezultat in lei si in euro pentru a facilita eventuale calcule pe care le vei face adaugate la dosarul de taxe pentru ca masina pe care doresti sa o achizitionezi sa fie achitata complet.

            Calculatorul de taxa auto este mai util de cat ai crede. Multi fac o confuzie in ceea ce priveste modul de calcul, de incadrare a autoturismului sau nu au in vedere actualizarea modului de calcul. In mod concret o astfel de metoda de a calcul te scuteste de eventuale surprize. Si asta vizeaza atat pe cel care vinde cat si pe cel care cumpara, chiar daca suna a paradox si nu vanzatorul trebuie sa plateasca taxa auto. Insa in functie de astfel de plati cumparatorii se gandesc de mai multe ori, bat pasul pe loc, se gandesc per total la ce pret va ajunge autoturismul si in ce conditii este convenabil sa se faca pasul achizitiei. Aceasta taxa- sau asa cum a mai fost numita, timbru de mediu- aduce un dezechilibru pe piata chiar daca intentia era aceea de a incuraja achizitia de masini mai noi, mai putin poluante.

            In lumea auto taxele sunt in crestere si mereu se schimba cate ceva. Asa cum si impozitul a suferit majorari- pana la urma doar pentru o parte din orasele tarii- taxa auto 2015 a venit cu surprize pentru toata lumea. Chiar daca nu urgenteaza o plata orice detinator de autoturism se gandeste cum la un moment dat va incerca sa faca o schimbare, cum valorile vor fi mai mici pentru ca taxele sunt mai mari si nu se justifica investitia. In orice caz un calcul simplu face lumina si te pune in tema cu ce se schimba pe piata, intr-o nota comparativa cu ce se intampla anul trecut.

Termeni si conditii site | Politica de refund
Logare