Hyundai TUCSON PHEV

de la 40.708 €

Design revolutionar. Performanta plug-in hybrid.

Bine ai venit la bordul TUCSON! Cu un design revolutionar, modelul dispune de tehnologii avansate, dar si de un sistem de propulsie plug-in hybrid.

Ce inseamna un autovehicul plug-in hybrid?

Un vehicul electric plug-in hybrid (PHEV), asa cum este TUCSON Plug-in, ofera cea mai buna optiune: electric – atunci cand iti doresti; benzina – atunci cand ai nevoie. Modelele plug-in hibrid au la bord o baterie mai mare (dar nu mai mare ca cea intalnita la autovehiculele BEV), care poate fi reincarcata prin conectare. In plus, daca distanta necesara a fi parcursa depaseste autonomia electrica, autovehiculul poate fi conectat la o statie de incarcare sau calatoria poate fi continuata pur si simplu cu motorul pe benzina. TUCSON Plug-in functioneaza dupa aceea pe baza unui sistem hybrid complet. In comparatie cu HEV-urile, PHEV-urile ofera autonomie electrica mai mare, astfel incat pentru calatoriile scurte este posibil sa nu fie nevoie sa consumi deloc combustibil.

Design

O abordare revolutionara a designului

Exterior

Modelul de clasa SUV, care se afla la cea de-a patra generatie, integreaza noua directie stilistica Hyundai „Sensuous Sportiness”, care se remarca prin armonia dintre patru elemente fundamentale: proportie, arhitectura, stil si tehnologie.

Tema designului exterior - „Parametric Dynamics”

Noua tema de design – „Parametric Dynamics” – este evidentiata de luminile de zi (DRL), perfect integrate in grila frontala. Datorita tehnologiei half-mirror, in momentul in care luminile de intalnire sunt aprinse, finisajul cromat al grilei se metamorfozeaza in forme asemanatoare pietrelor pretioase, conferind o alura spectaculoasa elementelor aerodinamice.

Lumini parametrice integrate

In partea din spate, luminile parametrice integrate continua aceeasi tema de design. De asemenea, bara prezinta detalii de tip parametric cu efect tridimensional, combinate cu elemente sportive.

Linia de design

In laterale, panourile urmaresc, in unghiuri precise, aceeasi liniede design „Parametric Dynamics”.

Jante din aliaj de 19 inchi

Jantele din aliaj de 19 inchi, disponibile optional, accentueaza personalitatea puternica a modelului.

Detalii ascunse

TUCSON este primul model Hyundai care dispune de stergatoare de spate ascunse, plasate sub spoiler.

Culori caroserie

Design

Habitaclul elegant imbina confortul cu tehnologia

Interior

Datorita sistemelor actualizate de tehnologie si de conectivitate, habitaclul spatios al modelului este un univers in care grijile cotidiene dispar.

Iluminare ambientala

Luminile ambientale sunt pozitionate in partea inferioara a consolei, in spatiul destinat incarcarii wireless, precum si in buzunarele portierelor. Sistemul ofera 64 de culori si 10 niveluri de luminozitate, pentru multiple posibilitati de personalizare.

Tehnologie shift-by-wire

Pozitionata ergonomic, consola centrala a fost reproiectata, utilizand tehnologia shift-by-wire.

Confort sporit

Pasagerii din spate se pot bucura de un spatiu suplimentar de 26 mm pentru picioare, oferit atat pentru versiunile hybrid, cat si pentru cele clasice, datorita plasarii ingenioase a bateriei sub scaunele din spate.

Portbagaj generos

Volumul portbagajului a crescut, in functie de specificatiile fiecarui model, oferind pana la 620 l pentru bagaje cu scaunele ridicate si pana la 1.799 l cu scaunele rabatate.

Plafon panoramic

Mai multa libertate pentru calatoriile tale.

Confort

Spatiu extins

In comparatie cu versiunea anterioara, TUCSON este mai lung cu 20 mm, mai lat cu 15 mm si are un ampatament mai mare cu 10 mm.

Functia Walk-in

Functia Walk-in permite rabatarea scaunului pasagerului din dreapta printr-o simpla apasare a butonului.

Mai mult spatiu

Spatiul pentru bagaje poate fi rapid reconfigurat datorita banchetei rabatabile.

Tehnologia Multi-Air Mode

Disponibila in premiera pentru un autovehicul al gamei Hyundai, tehnologia Multi-Air Mode combina canale circulare pentru aerul conditionat si pentru incalzire, pentru o dispersare mai fluida a fluxului de aer. Acest mod poate fi activat si dezactivat, in functie de preferintele conducatorului auto.

Sistemul de climatizare

Sistemul de climatizare permite acum ajustarea individuala a temperaturii optime atat pentru ocupantii locurilor din fata, cat si pentru pasagerii din spate.

Performanță

Eficienta electrificata

TUCSON Hybrid – care este echipat cu noul motor Smartstream pe benzina de 1,6 litri T-GDi combinat cu un propulsor electric de 44,2 kW, alimentat cu o baterie litiu-ion polimer de 1,49 kWh – ofera 230 CP si cuplu de 350 Nm.

Motor electric

Dinamismul modelului este asigurat de propulsorul electric de 66,9 kW, care ofera un cuplu de 304 Nm

Baterie

Motorul electric este propulsat de o baterie litiu-ion polimer de 13,8 kWh.

Motor pe benzina.

TUCSON Plug-in Hybrid este echipat cu noul motor Smartstream pe benzina de 1,6 litri T-GDi.

Padele pe volan

Schimba vitezele prin intermediul padelelor montate in spatele volanului.

Încărcare

Sistem flexibil pentru incarcare

TUCSON Plug-in poate fi alimentat de la surse variate – atat la o priza domestica, precum si la o statie publica de incarcare.

Statie de incarcare AC

Mai multe optiuni: incarcare la o statie de tip wall box sau la una de tip AC.

Cablu ICCB

Autovehiculul poate fi conectat la o priza domestica cu ajutorul cablului ICCB (cablu de alimentare cu control incorporat). TUCSON Plug-in Hybrid este echipat cu un incarcator de bord de 7,2 kW, care converteste puterea AC in DC.

Cablu de incarcare DC

Cablul este proiectat sa se conecteze atat la o priza domestica, precum si la o statie publica de incarcare.

Conectivitate

Tehnologii revolutionare

Descopera universul Tucson. Aici, spatiul, tehnologia si informatia se imbina armonios.

Ecran de 10,25 inchi

Sistemul de infotainment dispune acum de un ecran de 10,25 inchi.

Instrumentar digital de bord

Instrumentarul digital de 10,25 inchi ofera o operare intuitiva si o experienta high-tech.

Incarcare wireless

Sistemul de incarcare wireless, disponibil in consola centrala, permite acum incarcarea mai rapida cu pana la 15 W.

Conectivitate USB

TUCSON este disponibil cu porturi USB fata/ spate.

Sistem audio KRELL

TUCSON este echipat cu sistem audio KRELL, dispunand de opt difuzoare, printre care un subwoofer.

Aplicatia Bluelink

Prin intermediul aplicatiei Bluelink, autovehiculul poate fi blocat si deblocat de la distanta, iar utilizatorii pot avea acces la diferite informatii, cum ar fi nivelul de combustibil.

Siguranță

Hyundai Smart Sense

Pachetul Hyundai Smart Sense dispune de o serie de sisteme de asistenta pentru conducatorul auto.

Sistem de asistenta pentru condusul pe autostrada (HDA)

Permite monitorizarea constanta a stilului de condus, cu scopul de a detecta orice deviatie neobisnuita a directiei sau alte semne de oboseala.

Sistem de monitorizare a unghiului mort (BVM)

Sistemul monitorizeaza locurile din spate si avertizeaza conducatorul auto la plecare daca sunt ocupate.

Sistem de asistenta la coliziunile frontale (FCA)

FCA permite detectarea pietonilor si a ciclistilor, alerteaza conducatorul auto si aplica automat frana, pentru a reduce daunele, atunci cand o coliziune este inevitabila. FCA este disponibil acum cu functia de prevenire a coliziunilor in intersectii.

Sistem inteligent de asistenta pentru parcarea de la distanta (RSPA)

RSPA permite parcarea autovehiculului de la distanta, fara a fi necesara prezenta conducatorului auto, utilizand doar cheia de acces. In momentul detectarii unor obstacole, sistemul avertizeaza sonor si aplica automat frana de urgenta, in cazul in care este necesar.

Sistem de asistenta pentru faza lunga (HBA)

In momentul in care modul „Auto” este selectat, sistemul de asistenta pentru faza lunga (HBA) detecteaza noaptea vehiculele care se deplaseaza atat din sensul opus, cat si pe cele care au aceeasi directie de deplasare, comutand astfel de pe faza lunga pe cea scurta, in cazul in care conditiile de drum o impun. Atunci cand nu detecteaza alte vehicule in apropiere, sistemul reactiveaza automat faza lunga, pentru vizibilitate maxima.

Sistem cu sapte airbaguri

Sistemul include un nou airbag pentru spatiul dintre conducatorul auto si pasagerul din dreapta, o caracteristica unica in cadrul acestui segment.

Sistem de atentionare a conducatorului auto (DAW).

Permite monitorizarea constanta a stilului de condus, cu scopul de a detecta orice deviatie neobisnuita a directiei sau alte semne de oboseala.

Sistemul de alerta pentru ocuparea locurilor din spate(RSA)

Sistemul monitorizeaza locurile din spate si avertizeaza conducatorul auto la plecare daca sunt ocupate.

Sistem de atentionare a conducatorului auto (DAW).

Permite monitorizarea constanta a stilului de condus, cu scopul de a detecta orice deviatie neobisnuita a directiei sau alte semne de oboseala.

Specificații

Detalii Tehnice