Revizia de primavara – iata de ce mergi la service cu masina in intampinarea unui nou sezon
service-ului AutoDel

Date

Primavara este anotimpul perfect pentru o revizie auto si pentru a pregati masina pentru sezonul de vara. Daca te intrebi de ce ar trebui sa mergi la service cu masina ta inainte de inceputul sezonului cald, iata cateva motive importante.

Verificari ale sistemului de racire

In timpul cald al anului temperatura motorului poate creste si poate fi mai dificil sa mentii motorul la o temperatura optima. Prin urmare, este important sa verifici sistemul de racire si sa te asiguri ca nu exista scurgeri sau alte probleme.

Inlocuirea uleiului

Uleiul este unul dintre cele mai importante fluide pentru motorul masinii tale. In timp, uleiul se poate deteriora si poate avea nevoie de inlocuire. Schimbarea acestuia inainte de inceputul sezonului cald poate ajuta la prevenirea problemelor cu motorul si la mentinerea performantei optime a masinii.

Verificarea sistemului de aer conditionat

Aerul conditionat este esential in timpul verii, dar nu numai vara. Acesta poate face diferenta intre o calatorie confortabila si una neplacuta. Asigura-te ca sistemul de aer conditionat functioneaza corespunzator. Vezi aici serviciile noastre!

Inlocuirea anvelopelor

Anvelopele sunt unul dintre cele mai importante elemente de siguranta ale masinii tale. Verifica starea anvelopelor si inlocuieste-le daca sunt uzate sau deteriorate. Anvelopele adecvate sunt esentiale pentru a conduce sigur si confortabil. Alternativa este sa optezi pentru cele all season si sa le verifici indiferent de sezon.

Verificarea sistemului de franare

Sistemul de franare este un alt element important de siguranta. Verifica sistemul de franare si asigura-te ca functioneaza corespunzator pentru a evita orice probleme de franare.

Alte interventii adesea solicitate la revizia de primavara

In cadrul service-ului AutoDel ne ocupam de inlocuirea bucselor, bietelor si capetelor de bara. Ne concentram apoi asupra caroseriei si ne asiguram ca vopseaua nu prezinta umflaturi sau semne de uzura mai ales in zona pragurilor, a aripilor sau in zona de contact intre capota si bara de protectie. Aceste zone sunt cele mai expuse la rugina dupa o iarna in care s-a folosit in mod constant sare si alte substante puternice care pot afecta caroseria.

In ceea ce priveste partea de motor este recomandata schimbarea lichidelor sau, in caz contrar, verificarea nivelului acestora si completarea lor daca este necesar. Inlocuirea filtrului de aer si a bujiilor, care nu sunt costisitoare, dar pot avea un impact semnificativ asupra reducerea consumului de carburant, este, de asemenea, recomandata.

Ai o masina diesel? Iata ce ar trebui sa ai in vedere la revizia de primavara

La masinile cu motorizare diesel revizia ar putea fi chiar mai complexa de atat. Mai mult decat cele mentionate deja, este de urmarit si ambreiajul sau volanta. De asemenea, este de verificat si traseul de admisie, tot ce este de la carcasa filtrului de aer si pana la tevile intercooler-ului sau EGR trebuie sa fie curatate, iar filtrul de aer schimbate. Desigur, situatia se poate complica in functie de starea masinii si de alte probleme pe care nu le-ati rezolvat la timp. Va asteptam in cadrul service-ului AutoDel cu specialisti gata sa va ajute!

More
articles

Scroll to Top