In cadrul serviciilor noastre vei gasi inclusiv serviciul de ITP
ITP

Date

Verificarea periodica a masinii tale precum si respectarea termenilor privind revizia tehnica reprezinta unii dintre cei mai importanti factori pentru toti conducatorii auto. Asta pentru ca trebuie sa se asigure ca masina lor este in stare perfecta de functionare pentru a fi in siguranta atunci cand sunt la volan.

Pentru a circula pe drumurile din tara noastra toate masinile trebuie sa aiba ITP valabil. Cu totii stim ca daca acesta nu este facut la timp, amenzile sunt destul de mari. Mai mult decat atat putem risca sa ni se retina placutele de inmatriculare cat si talonul.

Masina este indispensabila pentru multi dintre noi in zilele actuale. Ne ofera un confort atunci cand ne deplasam fie la serviciu fie la cumparaturi sau chiar in vacante. Doar ca atunci cand vine vorba despre confort, acesta implica costuri. Asadar, in randurile care urmeaza vei putea citi informatii detaliate despre ITP, ce reprezinta, ce acte ai nevoie atunci cand il faci si la ce perioada trebuie sa il faci.

Ce este ITP-ul

ITP este o verificare tehnica obligatorie a masinii pe care o detii. Acesta presupune mai exact o verificare a nivelului de poluare, a categoriei de folosinta cat si a sigurantei acesteia. Este un o verificare obligatorie de catre orice proprietar de masina deoarece aceasta trebuie sa fie sigura din toate punctele de vedere.

De ce acte ai nevoie atunci cand faci ITP

Pentru a face un ITP ai nevoie de anumite acte importante. Acestea sunt:

-cartea in original a masinii

-talonul masinii cat si certificatul de inmatriculare

-cartea de identitate personala

-asigurarea RCA.

In cazul in care ti-ai achizitionat o masina noua, inspectia tehnica periodica se face odata la 3 ani. Daca masina are o vechime de pana la 12 ani atunci inspectia tehnica se va face la un interval de 2 ani. Pentru cele mai vechi de 12 ani inspectia se face anual.

Desigur, trebuie sa stii ca exista si exceptie in cazul masinilor ce sunt folosite in regim de transport persoane. In acest caz te vei prezenta la statia ITP o data la 6 luni.

Ce trebuie sa faci inainte de a merge la ITP

Daca masina nu este pusa la punct, atunci s-ar putea sa fi respins la ITP. Tocmai de aceea este indicat ca inainte cu cateva zile de a merge la programare sa mergi la o inspectie tehnica pentru a remedia eventualele defectiuni. Sa vedem despre ce este vorba:

Daca seria de sasiu sau seria de motor, cat si sistemul de franare si directie prezinta defectiuni atunci o sa fii respins la  ITP.

De asemenea daca elementele de rezistenta sunt ruginite, sistemul de suspensie este defect, farurile sunt crapate sau prezinta alte defectiuni, se intampla acelasi lucru. Aici mai adaugam si sistemul de lumini care nu este omologat, jantele sau anvelopele care au dimensiuni diferite decat cele mentionate in Cartea de identitate.

In plus, daca parbrizul este spart sau chiar fisurat sau sunt adaugate folii neomologate, ITP nu va fi facut.

In cadrul locatiei noastre AutoDel poti beneficia de verificarea tehnica a masinii. Aceasta se face in scurt timp cu echipamente performante si moderne, ce sunt omologate RAR. Totodata, detinem statie ITP ce este autorizata si asigura conditii de calitate pentru inspectia masinii tale.

Mai multe
articole

Inspectia tehnica periodica este un proces obligatoriu de verificare a vehiculelor pentru a asigura ca acestea indeplinesc standardele de siguranta...

Primavara este anotimpul perfect pentru o revizie auto si pentru a pregati masina pentru sezonul de vara Daca te intrebi...

Finantarea auto este o optiune populara pentru cei care doresc sa achizitioneze un vehicul dar nu au suficienti bani pentru...

Scroll to Top